onsdag den 17. april 2013

Langtidsbagte tomater

Himmelske, langtidsbagte tomater...

Modne tomater
1 dl rapsolie
3 - 4 fed hvidløg
Basilikum
Oregano
Salt og friskkværnet peber
(I dette eksempel er der brugt store 300-grams bøftomater men alle former for modne tomater kan benyttes)

1. Pres eller knus hvidløgene, put dem i rapsolien og lad den trække en times tid.

2. Vask og del tomaterne med en kniv. Læg de halve tomater med skæresiden opad på en bageplade med bagepapir.

3. Drys tomaterne med et tyndt lag sukker (Fremhæver tomaternes smag). Derefter krydres med lidt hvidløgsolie, basilikum, oregano, groft salt og friskkværnet peber.

4. Forvarm ovnen til 120 grader.
De krydrede tomater sættes midt i ovnen og skal nu bage i 2 - 4 timer afhængig af størrelsen. Tomaterne skal som tommelfingerregel "krympe" til ca. det halve.

Tomaterne, der smager himmelsk kan serveres som tilbehør til et hav af retter, kun fantasien sætter grænser. De bagte tomater kan holde sig en lille uge i en skål med låg, på køl. Langtidsbagte cherrytomater er guld i enhver sommersalat...

Krydderierne er selvfølgelig valgfri..
Prøv eventuelt også - 15 min før tomaterne tages ud - at drysse friskrevet parmesanost på...

God fornøjelse....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar