onsdag den 17. april 2013

Jægergryde a la Weiglin


Der findes ikke noget så lækkert som en rigtig god simreret.
Til denne udgave af en "jægergryde" skal der bruges noget rødt kød: Okse, kalv eller dyrekød - I virkeligheden kan der bruges næsten hvad som helst.
Desuden skal der bruges noget god, røget bacon og eventuelt coktailpølser eller frankfurtere der er skåret i skiver.
Tilberedningstid ca. 2 timer.

Jægergryde til 4 personer

500g kalvekød i tern.
200g røget bacon i tern.
Ca. 200g pølse i skiver eller coktailpølser.
Mel
Salt og peber
1 øl
0,5 l oksefond (gerne fra tern eller pulver)
1 ds. økologiske, hakkede tomater
1 stort rødløg
1-2 stængel bladselleri
1-2 gulerødder
1 porre
1-2 fed hvidløg
4 svesker
2 laurbærblade
Paprika
Lidt chilipulver
Salt og peber
Raps- eller olivenolie til stegning.

Kødet brunes godt
- på en stegepande eller to. Dette er vigtigt, da det er de brune stegeskorper der giver retten den endelige, dybe smag.

Kalvekødet vendes i lidt mel blandet med salt og peber. Derefter brunes det på en varm pande til kødet har fået brune stegeskorper. Melet hjælper senere til at jævne retten.
Bacon ristes sprødt og pølserne ristes ligeledes på panden til de har fået farve.
Alt kødet lægges samlet på et fad og venter til det skal i gryden.

Løg, hvidløg, selleri, gulerødder og porren hakkes hver for sig i tern.

Gryden varmes godt op og der tilsættes ca. 1 tsk olie pr. person.
Løg og hvidløg i tern svitses i den varme olie til de tager godt med farve (vigtigt - for farven giver smag til retten).
Derefter tilsættes resten af grøntsagerne der svitzer lidt med i 2 minutter.
Alt kødet tilsættes og vendes godt i grøntsagerne.
1 øl hældes i gryden og det hele koger op i nogle minutter.
Hakkede tomater og fond tilsættes til kød og grøntsager er dækket af væske.
Paprika, chili og laurbærblade tilsættes sammen med sveskerne.

Lad det hele bulderkoge et par minutter og skru derefter ned og lad retten simrekoge i 1 - 1.5 time.
Rør rundt i retten med mellemrum.

Kartoffelmos
Imens kan 4 bagekartofler skrælles og koges møre - uden salt.
De møre kartofler moses med lidt mælk og eventuelt en lille klat smør eller margarine.
Krydres let med salt, peber og revet muskatnød.

Kartoffelmosen anrettes med lidt hakket persille, jægergryde og rødbeder ...

Velbekommen  :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar