lørdag den 11. oktober 2014

Weiglins Ølgryde


(Ca. 4 pers. )

500g hakket oksekød (8-12 %)
200g røget bacon i tern
1 pakke cocktailpølser
150g champignon i skiver
3-4 fed hvidløg
3 mellemstore rød- eller zittauerløg
3 spsk. tomatkoncentrat
1 stor gulerod
2 stængler bladselleri
En halv liter øl
¼-½ rød chili
2 tsk. sød paprika
2 spsk. honning
1 ansjosfilet eller 1 spsk. fiskesauce
1 oksebouillonterning
2 ds. hakkede tomater
1 dusk persille
1-2 spsk. olie til stegning.

Sådan gør du
Løg og hvidløg hakkes og stilles til side, så de er klar til brug. Gulerod og selleri skæres i små stykker og stilles til side.
Kødet brunes af på en knaldvarm pande eller to.
Ikke for meget af gangen og sørg for, at kødet får ro så det får stegeskorper.
(Hvis du rører i det hele tiden smider det saft og begynder at koge i stedet for at stege)
Læg det brunede kød på en tallerken eller lignende så det er klar til senere brug.
Så er det baconens tur. Lad den blive gyldenbrun og lidt sprød. Hæld det sprøde bacon sammen med stegefedtet op til det brunede kød.
Steg herefter champignons til de bliver let gyldne. Stil dem til side.


Nu skal selve gryden tages i brug
Varm gryden godt op sammen med olien.
Tilsæt hakkede hvidløg og løg og lad det svitse til løgene er bløde uden at tage for meget farve.
Tilsæt tomatkoncentrat. Vend det med løgene og lad det steg med et minut eller to. Det gør ikke noget det sætter sig i bunden af gryden.
Hæld alt kød og bacon tilbage i gryden og vend det rundt ... Lad det stege i et par minutter.
Tilsæt gulerod og selleri og vend det rundt.

Hæld øllet i og lad det koge et par minutter.
Tilsæt de hakkede tomater, bouillonterningen, ansjosen, honning, chili og paprika.
Lad det hele koge lidt og skru derefter ned og lad det simre i ca. 2 timer. Rør i gryden en gang i mellem.

Cocktailpølserne svitses på en pande, så de bliver lækre og sprøde
Ca. 20 minutter før retten er klar puttes de i gryden og varmer igennem.

Der smages til med salt og peber.

Pynt med hakket persille
- og server eventuelt med mos, kartofler, ris eller med et godt stykke brød til.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar